Webapplicaties? Wat is een webapplicatie eigenlijk?

Wat zijn webapplicaties?

Webapplicaties zijn software oplossingen om gegevens op te slaan en informatie te presenteren. Een webapplicatie is een programma dat te gebruiken is via apparaten met een webbrowser. Bijvoorbeeld een pc of notebook, maar ook smartphones.

Waar gebruik je webapplicaties voor?

Webapplicaties kunnen ontwikkeld worden voor vrijwel elke software oplossing.

Voorbeelden zijn:

  • crm software
  • een ticketsysteem
  • uren registratie
  • project software
  • calculatie software
  • informatie systemen
  • klanten portalen
  • probleem registratie

Met welke technologie worden webapplicaties gebouwd?

Webapplicaties worden gebouwd met diverse programmeertalen. In ons bedrijf bouwen we webapplicaties met php. Maar er worden ook webapplicaties gebouwd met met andere talen.

Kunnen webapplicaties op maat worden gemaakt?

Webapplicaties kunnen volledig om maat worden gebouwd.
Kunnen webapplicaties ook gebruik maken van informatie in reeds bestaande systemen?
Webapplicaties kunnen online communiceren via internet protocollen, bijvoorbeeld middels api’s. Op deze manier onstaan eindeloze mogelijkheden om data te verrijken.

Hoeveel tijd kost het ontwikkelen van een webapplicatie?

De kosten hangen o.a. af van de hoeveelheid maatwerk en complexiteit. Wij werken met herbruikbare componenten en hebben in de afgelopen 30 jaar een aantal processen ontwikkeld om snel applicaties te bouwen en op te leveren. Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van software ontwikkeling en zorgen daarmee voor een vlotte project voortgang.

In welke organisaties worden webapplicaties gebruikt?

Er wordt in veel bedrijven gebruik gemaakt van webapplicaties. Webapplicaties zijn binnen een onderneming vaak een kern systeem op het werk. Veel bedrijfsprocessen lenen zich voor een webapplicatie omdat gebruikers zowel op het werk, thuis of op werk locatie kunnen inloggen.

Ik heb een vraag. Hoe kan ik iemand in uw bedrijf spreken over de mogelijkheden?

Als u er over denkt om een webapplicatie te laten maken, kunt u bellen naar: 010 – 8 50 90 95 of ons contact formulier invullen.

Meer informatie?