WordPress plugin laten maken


WordPress plugin laten maken? WordPress plugin ontwikkeling is onze core business. Wij bouwen elke WordPress plugin met oog voor elk detail. Middels een plugin kunt u uw website precies laten werken zoals u wilt. Hierdoor kunt u zich beter onderscheiden en uw doelgroep de functionaliteiten bieden die zorgen voor betere online resultaten.
WordPress plugin nodig? 010 – 8 50 90 95 »
Hulp nodig bij uw website ? »

Hoe gaat de ontwikkeling van een WordPress plugin in z’n werk?

We beginnen met het vaststellen van de benodigde functionaliteiten.
Eventueel wordt er daarna een design gemaakt. Dit design voldoet aan de huisstijl en dient tevens als basis voor een goede frontend UX en UI.
Vervolgens bouwen we eerst de backend functionaliteit. De backend (wp-admin) wordt bijvoorbeeld gebruikt om stamgegevens in te voeren. Daarna worden de overige functionaliteiten toegevoegd en de frontend.
Tussendoor houden wij contact met de opdrachtgever en wordt er uitgebreid getest.

WordPress plugin voorbeelden

Enkele voorbeelden:
Wordpress Questionaire plugin. Een bedrijf in Den Haag wilde regelmatig multiple choice vragen kunnen stellen aan deelnemers van trainingen.
Wordpress plugin om content te downloaden in meerdere websites voor vertaling.
Woocommerce plugin voor een bedrijf in Den Haag om bestel en aflevertijden, feestdagen en openings in te kunnen stellen, die per vestiging verschillen.

Integratie mogelijkheden

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Uw plugin van bijvoorbeeld integreren met Visual composer, een externe API zoals Exact online of Afas, een nieuwsbrief, social media, clouddiensten van Google of AWS etc.

Gegevens importeren in een WordPress plugin

Voor sommige WordPress plugins is het van belang om gegevens te importeren uit andere sites, bijvoorbeeld middels een csv of Excel bestand. Wij maken hiervoor een aantal extra knoppen, waarmee u dit in enkele muisklikken kun doen.

Gegevens exporteren uit een WordPress plugin

Plugins kunnen soms data verzamelen (bijvoorbeeld een questionnaire). Wij kunnen uw plugin voorzien van filters en exportknoppen, zodat u de data snel kunt gebruiken in bijvoorbeeld Excel.

Genereren van PDF

Een plugin kan informatie opvragen aan de bezoeker van de pagina en deze gegevens eventueel meteen omzetten in een PDF die per email verstuurd wordt aan de bezoeker. Deze PDF kan voorzien zijn van tekst, plaatjes maar bijvoorbeeld ook een dynamisch gegenereerde grafiek.

Kosten van een WordPress plugin

De kosten worden bepaalde door het aantal uren ontwikkeling die nodig zijn om de plugin te bouwen.

Onderhoud

Elke plugin heeft onderhoud nodig. Robas zal met u vaststellen hoe dit het beste kan worden geregeld en samen met u een budget vaststellen voor de komende jaren.

Onderhoud van een plugin die gebruikt wordt in de sites van klanten

Wij maken ook WordPress plugins die worden gebruikt voor bijv. clouddiensten. Deze plugins worden dan door de betreffende clouddienst aangeboden aan hun klanten, die de plugin vervolgens gebruikten in hun website of webshop. Wij kunnen hierbij ook direct of indirecte support geven aan de klanten van onze opdrachtgever.

Levertijd

Ook de levertijd is afhankelijk van het aantal uren dat nodig is voor de ontwikkeling. Een simpele plugin wordt meestal in 3 weken geleverd, maar de levertijd van een complexe plugin met veel functionaliteit kan best een aantal maanden zijn.