Wordpress plugin

Wat is een plugin?

Snel extra functionaliteiten

Button probeer ons Probeer ons

Introductie over WordPress plugins

Wat is een WordPress plugin?

Een WordPress plugin wordt gemaakt om een WordPress website van aanvullende functionaliteiten te voorzien. Dit is op zich niet zo gek als je bedenkt dat WordPress gemaakt is als blog tool voor een blogger. Het gaat hierbij dus om functionaliteiten die WordPress out of the box zelf niet biedt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plugin om tekst te vertalen of een plugin om e-commerce functionaliteiten toe te voegen aan de WordPress site.
Voorbeelden van WordPress plugin’s die je in vrijwel elke WordPress site kunt terugvinden

Woocommerce

Woocommerce is een plugin waarmee een uitgebreide webshop kan worden toegevoegd aan je WordPress website. WordPress developers kunnen deze webshop voorzien van vrijwel onbeperkte functionaliteiten met een uitstraling die precies past bij je wensen. Grappig is dat Woocommerce ook weer kan worden uitgebreid met plugins.

Contact form 7

Met deze form builder plugin kunnen zeer eenvoudig, in het WordPress dashboard, formulieren worden aangemaakt. Deze formulieren kunnen vervolgens in de webpagina’s worden ingelezen met een shortcode. Dit kan worden voorzien van anti spam beveiliging. Indien een bezoeker een formulier invult wordt de bijvoorbeeld doorgemaild naar de eigenaar van de site of opgeslagen in de database (submission).

WordPress SEO plugin van Yoast

Yoast is een wereldberoemde SEO plugin, die in enorm veel WordPress websites gebruikt wordt. De plugin dient om SEO functionaliteiten toe te voegen aan je WordPress website. Denk hierbij aan het aanpassen van meta gegevens, maar ook het automatiseren van XML sitemaps. Hierdoor kan met de juist strategie de ranking in zoekmachines worden verbeterd. De plugin is gebouwd en wordt onderhouden door een Nederlands bedrijf en daar  mogen we best een beetje trots op zijn!

Auto optimize

Met deze WordPress plugin worden technische aspecten van de website min of meer automatisch geoptimaliseerd. Hierdoor Wordt een website sneller.

Elementor

Elementor is een page builder plugin die in zeer veel WordPress sites en Woocommerce webshops gebruikt wordt. De reden is simpel. Met deze plugin kunnen gebruikers die niet technisch zijn, zelf webpagina’s opbouwen. Denk hierbij aan een landing page om middels SEO of adwords bezoekers aan te trekken en te converteren. De mogelijkheden hierbij zijn praktisch onbeperkt!

GA Google Analytics

Met deze plugin kan met enkele muisklikken Google Analytics worden geïmplementeerd. Wij maken hier zelf zo min mogelijk gebruik van, omdat wij dit in ons eigen theme verwerkt hebben. Dit scheelt dus weer een plugin!

W3 Total Cache

Met deze caching plugin worden de pagina’s van de site vanuit cache aan de browser aangeboden. Hierdoor ontstaat een site performance die soms bijna real time is.

Social media WordPress plugin

Social sharing kan middels diverse plugins worden toegevoegd aan je WordPress blog, corporate site (voor MKB) of Woocommerce webshop. Bezoekers kunnen gebruiksvriendelijk middels sharing buttons, met 1 muisklik web pagina’s delen in hun social netwerk. Denk hierbij aan leuke producten of tutorials.

Nadelen WordPress plugin

De gemiddelde WordPress site heeft aardig wat plugins. Toch is het raadzaam dit te beperken. De website kan er trager door worden maar een WordPress plugin kan ook issues veroorzaken, die je eigen WordPress specialist niet 123 voor je kan oplossen. Dit komt omdat een WordPress plugin vaak gemaakt wordt door een derde partij. Deze partij kan op elk moment stoppen met het onderhouden van de plugin.

Templates in een WordPress plugin

WordPress plugins bevatten vaak een aantal templates. Deze templates worden gebruikt om informatie op het scherm te presenteren. De templates worden ingeladen in het theme van de website.

WordPress plugin op maat laten maken

Voor zowel WordPress als Woocommerce kan een plugin op maat gebouwd worden. De functionaliteiten zijn praktisch onbeperkt. Van drag and drop functionaliteit tot het automatisch maken van pdf’s, e-mails of csv export bestanden voor email marketing. Ook kan een plugin gemaakt worden om bijvoorbeeld een koppeling te maken met een crm api. Het is wel van belang dat een plugin gemaakt wordt door een ervaren programmeur. Beginners kunnen fouten maken op allerlei gebieden. Denk hierbij vooral aan beveiliging. WordPress programmeurs zijn bekend met de WordPress best practices en voorkomen bekende valkuilen waar een beginner geen weet van heeft.

Gebruikte programmeer talen

Om een plugin te maken wordt gebruik gemaakt van html, css, javascript en php.
Voordelen van een op maat gemaakte WordPress plugin
Een WordPress plugin op maat laten maken kent vele voordelen. Je kunt de gebruiker van je WordPress website of Woocommerce webshop verwennen met gebruiksgemak die je concurrent niet biedt. Hiermee investeer je gericht op een stuk concurrentie voordeel, waar je jaren plezier van hebt.

Nadelen van een maatwerk WordPress plugin

Een maatwerk plugin is vaak een stuk duurder dan een plugin die je online kunt aanschaffen. Maatwerk plugins worden handgemaakt. Eigenlijk is dit ambachtelijk werk. En handwerk is duur.

Kosten van een op maat gebouwde WordPress plugin

De kosten worden bepaald door vele factoren. Grappig genoeg kan een plugin al vanaf EURO 50,00 euro worden gemaakt! Bijvoorbeeld een plugin die prijzen moet aanpassen. Het het is dus zinvol om je ideeen te bespreken. Wil je gratis advies? Bel dan gerust: 010 – 8 50 90 95.

Spreek een expert